perjantai 30. tammikuuta 2015

Mercado Modelo

Pesin tänään ekaa kertaa itse kaikki likaiset vaatteeni käsin.            Vapaa-ajallani katselen Disney leffoja espanjaksi.       Kävin eilen tyttöjen kanssa aerobicissa. Kuolema kuin huonossa kunnossa oon.
Päivän espanja: Te toca, sun vuoro.(pelataan paljon unoa töissä)


Esittelen tässä hieman tuota työpaikkaani, Mercado Modeloa. Kyseessä on siis iso marketti paikka, jonka keskellä on suuri halli. Hallin ympärillä on lisäksi monia kojuja, joiden seassa pääsee kulkemaan kapeita polkuja. Kojujen ylle on viritelty lakanoita ja peltilevyjä, mitkä suojaa sateelta ja niin ikään auringolta.  Sokkeloisuuden takia kuljen töihin yleensä ensin kadun puoleista reunaa ja käännyn vasta leveästä kohdasta kohti hallia, jonka sisällä meidän pieni luokkahuoneemma sijaitsee.



Tällä marketilla myydään ihan kaikkea, kirjaimellisesti. Niin kankaita ja vaatteita, kuin puhelimia, hygieniatuotteita ja elintarvikkeitakin. Voit vaikka ostaa oman elävän kanan jos tahdot. Kävellessä pitää kuitenkin muistaa katsoa ettei astu minkään elävän päälle, sillä niitä pidetään lattialla mustissa verkkopusseissa. Töihin mennessä kuljen ensin kadunvartta, jatkan mansikoiden kohdalla vielä enteenpäin, käännyn mehukojun ja leipäkärryn kohdalla vasemmalle ja katkan aina halliin saakka. Halliin astuttua tulen liha- ja kalaosastolle, joka haisee karmaisevalta. Tästä kuljen kohti kylmäkaappeja joissa lihaa säilytetään, joiden takan on meidän huone.
Lihaosastolla näkee kaikenlaista aina sianpäistä marsun raatoihin. Siellä myös roikkuu ihmisen kokoisia lihakimpaleita ja tänäänkin eräs mies käveli ohitseni kokonaista sikaa, jonka maha oli viilletty auki, kantaen. Tämä paikka saa minut syvästi harkitsemaan ryhtymistä vegeks.

Yammm...
Tuo sama kylmäkaappi ylhäällä on tuossa alemmassa tärähtäneessa kuvassa, otettu meidän luokkahuoneen ovenpielestä.
 Ja tässä kuva sitten luokkahuoneeseen päin. Huone on todella pieni, eikä tilaa tehdä moniakaan asioita ole. Olisi esimerkiksi kiva pelata lasten kanssa pallopelejä tai erilaisia liikuntaleikkejä, sillä heillä on niin paljon energiaa, mutta valitettavasti me ei saada pelata edes tuolla pienellä käytävällä, sillä vieressä on muitakin huoneita, joita emme saa häiritä. Siksi mitä lapset yleensä tekee on joko pelaa unoa, tekee palapelejä, joista puuttuu puolet paloista tai piirtää. Välillä tehdään myös erilaisia käsitöitä, autetaan koulutehtävissä ja opetetaan englantia.
 Tuo pieni käytävä on myös aino vähänkään avara paikka koko marketilla, joten kaikki varkaat tuodaan mukavasti tuohon meidän oven eteen. Ekalla kerralla olin saada sydärin ku yhtäkkiä ulkopuolelta alko kuulua kauhea huutaminen ja paiskonta. Anne selitti että siellä vartijat vain ottavat yhteen varkaan kanssa ja että laitetaan me vain ovi kiinni. Kaikki lapset oli kuin mitään ei tapahtuisikaan, sillä ihan normi päivä...
 
Kuvaa hallin sisäpuolelta

 Mistä mä tykkään täällä eniten on hedelmäkojut, ne on ihan mahtavan näköisiä! Joku kilo mangoa maksaa jonkun solen eli parikymmentä senttiä...

2 kommenttia: